bloglovin
bloglovin
bloglovin

Min Jul.

2014-12-30 - Klockan - 14:02:00 - Publicerad i Allmänt
Nu tänkte jag skriva av mig lite så detta inlägg kommer bli rätt så långt! tänkte varna er innan! ;)

23 December så åkte vi på på kvällen till Karlstad, vi var framme ungefär halv tolv på natten, vi satt uppe till halv 3 ungefär och bara pratade och åt julskinka på macka! ;) sen däckade vi och vaknade upp på julafton halv 10 av att det hade kommit lite gäster, fixade oss och gick ner och hälsade. sen så drog vi till killens pappa och hälsade på och åkte sedan tillbaka till hans mamma där vi firade jul med hans släkt och åt julbord och efterrätt, super mysigt! sedan så öppnade vi presenter och vi fick jätte fina saker till vårt barn! Barnkläder, badhandduk, en bok där man kan skriva massa minnen och lägga in kort på ultraljudet och dens hand & fot osv! super fin var den! och serveringsskålar och lite annat. senare den kvällen drog vi till killens barndomskompis som vi inte träffat på hur länge som helst. super kul och sitta och prata där och få höra om massa gamla minnen och saker dom gjort ihop, Dagen efter så åt vi middag hos killens mamma och träffade hennes nya sambo som dessutom hade egna barn som var med, var jätte trevligt. Dom passar verkligen tillsammans, :) Maten var super god! Det var älg med potatisgratäng och nån kantarell sås! sen så åkte vi till killens pappa och firade jul där och öppnade våran present som vi fått av dom och åt även middag där med efterrätt! kan säga att min mage håll på och spricka efter all mat! va super kul och se massa gamla bilder på killen och hans familj och filmer när dom va små! Dagen efter detta på fredagen den 26:de December så åkte vi ifrån karlstad till stöllet & branäs. Där vi träffade hans farfar! super trevlig, han o hans fru var verkligen jätte gulliga! och så hade dom en super söt hund! Vi var i alla fall där och fikade och blev bjudna på middag och kollade på gamla kort där med, sedan så drog vi vidare och kollade på skidbackarna som fanns där och landskapet! super vackert var det där det kändes verkligen som man var på semester fattades bara skidor och ett par varma kläder! för det var verkligen jätte kallt! När vi varit där så var det bara börja åka hemåt mot oss den kvällen en 4 timmars bil tur. :) Julen var verkligen lyckad och det var super kul och få träffa så mycket nytt folk och se så många nya ställen!
Bjuder på lite bilder från det vackra landskapet och en super söt katt! 

Välkommen Vecka 24.

2014-12-25 - Klockan - 14:08:00 - Publicerad i Graviditet

Gravid i vecka 24 via 1177.se 

Barnet

Fostret väger cirka 600 gram och är ungefär 30 centimeter långt. Huden, som tidigare har varit helt genomskinlig, börjar bli tjockare och täcks av fosterfett.

Nu kan fostret suga på tummen, det är en träning inför att suga på bröstet.

De små blodkärlen i lungorna, kapillärerna, växer som mest mellan vecka 16 och 24. Först nu kan fostret börja andas luft, om det skulle födas så tidigt.

Hörseln är väl utvecklad. Fostret känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.

Mamma

Du kan ha gått upp fem till sju kilo, eller ännu mer.

Under hela graviditeten drar livmodermuskeln ihop sig då och då, och du får sammandragningar. På så sätt "tränas" muskeln så att den kan ge starka och effektiva värkar när det är dags för förlossning. Sammandragningar är ofarliga. Du som redan fött barn känner vanligen av dem tidigare och starkare än de som väntar sitt första barn.

Du kan få en del krämpor som halsbränna, ont i benen och ryggont på grund av foglossning. Du kanske också måste gå och kissa oftare eftersom livmodern trycker på urinblåsan. Många drömmer livliga drömmar nu.

En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen. Lägg upp benen på bordet eller stolen och vila dig. Du kan också använda stödstrumpor.

Redan nu kan du förbereda dig inför amningen genom att skaffa dig information, läsa, prata med barnmorskan och kvinnor i din närhet om deras amningar. Din partner kan också behöva kunskap och förståelse för vad amning innebär. Har du själv erfarenhet av en komplicerad amning eller att amning inte fungerat kan du prata med din barnmorska eller amningsmottagningen på det sjukhus du ska föda för att göra en amningsplan.

Pappa/partner

Nu kan du nog känna fostrets aktivitet utanpå magen. Kvinnan kan känna buffar och sparkar betydligt tidigare. Du får ha tålamod. Det är vanligt att rörelserna avtar så fort man lägger handen på magen. Man gör sig gärna en bild av hur bebisen ligger, men det är svårt att känna. Det kan visa sig att det du trott vara huvudet i själva verket är rumpan. Barnmorskan kan kanske visa hur barnet ligger om ni är nyfikna, men vid denna tid kan det vara svårt även om man är proffs.


Sista Julen.

2014-12-23 - Klockan - 14:46:00 - Publicerad i Allmänt
Imorgon så är det julafton och jag har insett att detta blir sista julen för oss själva, för mig och killen. För nästa år så kommer vi sitta med vårt barn på julafton och det känns helt magiskt och tänka så. det ska bli så himla kul och mysigt! Vi som en liten familj, äta julmat och kolla på kalle anka tillsammans med vårt barn i famnen, längtar! Och då kan vi även bjuda över våra familjer o släkt till oss! :) vilket skulle vara jätte kul! om alla kunde samlas hos oss! Bjuder på denna bild som är från förra julen hos mina föräldrar! då jag,killen och min bror pyntade granen! haha, det har blivit rätt mycket saker på min familjs gran under alla år. :) det ska bli så mysigt med jul imorgon känns dock lite tråkigt att det inte är någon snö, får hoppas det snöar under natten!